Voordelen van houtskeletbouw

Houtskeletbouw biedt veel voordelen ten opzichte van de bouwwijze. We zetten de belangrijkste op een rijtje.

Voordelen houtskeletbouw

Energiezuinig

Houtskeletbouw is energiezuinig

Omdat de structuur van een HSB woning bestaat uit elementen (wanden, vloeren en dak) die maximaal geïsoleerd worden, halen de houtskeletbouw huizen van Martin Vandereyt & zowel E-waarden als een K-waarden die beneden de wettelijk verplichte norm van Vlaanderen ligt. Voor 2014 ligt deze norm lig op E60 en K40 voor respectievelijk het E-peil en het K-peil.

In een mum van tijd van ontwerp tot realisatie

Alle elementen waaruit de woning bestaat worden in ons atelier voorbereid. Tijdens deze werken kunnen de grond- en funderingswerken reeds aanvangen. In tegenstelling tot de klassieke woningbouw kan er dus op twee fronten gelijktijdig gewerkt worden.

Wanneer alle elementen klaar zijn, kan de montage op de werf beginnen. Deze werken duren doorgaans niet langer dan een week wat betreft het samenstellen van de ruwbouw.
Het duurt ongeveer een drietal maanden vanaf het start van de werken tot het opleveren van de woning.

Budgetvriendelijk

prijs houtskeletbouw

Vermits het bouwproces zeer kort is, blijven de kosten voor wonen tijdens het bouwproces zo laag mogelijk.
Omdat een houtskeletbouw minder zwaar is dan een klassieke woning, zijn de funderingskosten eveneens lager.

Omdat er weinig water gebruikt wordt tijdens het bouwen van een HSB woning, zijn de kosten voor het 'droogstoken' van de woning nihil.

 

Verbouwen

Creatief met houtskeletbouw

Vermits bouwen in houtskelet een zeer lichte bouwwijze is, is houtskeletbouw uitermate geschik voor het bouwen van extra bouwlagen bovenop de bestaande.

Architecten hebben bij het verbouwen van bestaande woningen meer vrijheid voor het verwezelijken hun ontwerpen. Houtskelet is tegelijkertijd sterk en zeer flexibel.


 

Veilig

HSB woningen van Martin Vandereyt & Zonen voldoen aan alle wettelijke voorschriften inzake brandveiligheid. Hierdoor zijn onze woningen zeker zo veilig in geval van brand.

Gezond en Ecologish

Schimmels, virussen en huisstofmijten hebben het zeer moeilijk om te overleven in een HSB. Dit komt door de luchtvochtigheid dit tussen de 45% en de 65% ligt.

Hout is een hernieuwbare grondstof. Nadat de bomen gerooid worden, worden nieuwe bomen aangeplant zodat het ecologische systeem in stand blijft.
Wanneer een HSB woning wordt afgebroken, kan het hout gerecycleerd worden.
Er is geen ecologischere manier van bouwen bestaat dan bouwen met HSB.